dilluns, 23 de febrer del 2009

Certificat de Clicker CAP 2

Aquest cap de setmana vaig aconseguir amb el meu gos Tuti el nivell CAP 2 (Competency Assessment Program) de Clicker amb distinció. El clicker és un mètode d'ensinistrament en positiu molt ràpid i efectiu, que permet l'ensenyament de comportaments molt precisos i de molta qualitat.

En aquest curs-exàmen (organitzat per ACGA i BlueNitDogs) i va participar com a professora i examinadora Helen Phillips. A més de perfeccionar tènciques com el targeting i el shaping, Helen ens va ensenyar que és fonamental una bona relaxació abans de començar les sessions d'ensinistrament, i la importància de reconèixer les emocions del gos abans, durant i després els exercicis. Personalment em va ser molt útil el curs per aprendre a treballar aquest tipus d'exercicis amb un gos problemàtic com el meu, que encara arrossega les conseqüències d'un ensinistrament amb mètodes aversius.

El certificat de CAP 2 està reconegut i avalat per Kay Laurence, promotora d'aquesta tecnica a Europa, i Karen Pryor, pionera d'aquest sistema d'ensinistrament positiu en animals de companyia.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona! Crec que ets capaç de fer moltes coses bones amb els gossets. A veure quan ens penges una foto del teu... ;.)

Unknown ha dit...

Moltes gràcies! El Tuti és el "guaperes" de les ulleres de sol del blog. El dia que tingui temps (que no se quan serà) començaré a penjar videos d'ell fent cosetes. Queda a l'aire... xD

Anònim ha dit...

Molt bé guapa, ara a per el Nivell 3! Marmit.