dilluns, 19 d’octubre del 2009

"Seminari de Teràpia Assistida amb Animals", amb Debra Buttram

La setmana passada vaig tenir l'oportunitat d'ampliar la meva formació com a educadora canina realitzant un seminari de 3 dies sobre teràpies assistides amb animals, amb Debra Buttram, directora de Associazione Italiana Uso Cani d'Assistenza i embaixadora a Europa de Delta Society.


Fundada l'any 1977, Delta Society és una organització internacional de propietaris d'animals, voluntaris, terapeutes, educadors, veterinaris i altres professionals de la salut que té per objectiu:
  1. Concienciar la societat dels efectes possitius que poden produïr els animals en la salut de les persones i el seu desenvolupament.
  2. Reduïr les barreres que impedeixen la participació dels animals.
  3. Ampliar el rol terapeutic dels animals en la cura de la salut humana i l'educació.
  4. Entrenar guies i registrar equips "mascota-company" als Estats Units i a d'altres països.
El Pet Partners Program (programa mascota - company) forma a guies d'animals, i evalua els equips mascota - company mitjançant un procés sistemàtic per registrar els equips, que minimitzi el risc dels pacients que són visitats per aquets equips i que respecti la salut i el benestar dels animals que participen en el programa. La rao per la qual em vaig animar a assistir a aquest seminari és per formar-me en un treball dels que personalment opino que té més futur dins del món del treball amb gossos:
  • Activitats Assistides per Animals (AAA): es tracten d'activitats per motivar, educar, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida. Es poden dur a terme en diferents ambients per professionals especialistes, voluntaris, associacions.... Per exemple, activitats a residències d'avis que involucrin la interacció amb el gos, com respatllar-lo, jugar amb ell, etc...
  • Teràpia Assistida amb Animals (AAT): promouen la millora de les funcions físiques, socials i emocionals de les persones. Es porten a terme per professionals especialitzats. Per exemple, un fisioterapeuta dissenya una taula d'exercicis adaptada a diferents intereccions amb l'animal, com acariciar-lo d'una determinada manera. Un logopeda pot treballar amb el seu pacient fent-li dir correctament diferents paraules com "seu", "dóna la pota" a les quals el gos respon, etc...

Els beneficis que aporten als humans (des d'adults a infants) aquestes activitats amb animals estan més que probats. Segons Ben Williams, escriptor americà, no hi ha cap psiquiatra al món com un cadell que et llepa la cara.




1 comentari:

Cris ha dit...

Bones,
la veritat és que els gossos (parlo de gossos pq es la meva única experiència en el que diré) crec que ens aporten molts beneficis a les persones.

Jo haig de dir que gràcies a la Shanti conec a més de la meitat de veins de Cassà de la Selva.
L'altre dia vaig anar a passejar amb un veí i la seva gossa i ho comentavem, q si no tinguessim a les nostres amigues el mes probable es que en aquells moments no estiguessim passejant junts...

Això només és un petit exemple quotidià del que ens pot ajudar tenir un gos per casa, és evident que hi ha moltes altres coses i que tenir gos també comporta una gran responsabilitat.

Salutacions!!