dijous, 17 de gener del 2013

Seminari Rastre Pistage Francés

Data: 2 i 3 març 2013
Lloc: centre d'educació canina i etologia clínica Natural Gos
Preu: 100€ (formalitza la teva inscripció abans del 25 de febrer i assisteix al seminari per només 80€)
Inscripcions: info@naturalgos.net o contacta al 699 08 56 54



Ponent: Etienne Maëso

Conductor en Ring 3, Campagne 3, Mondi-ring 3, Pistage 3
Finalista al Campionat de França de Mondio-ring 1999 i 2000
Mundialista Mondio-ring en 2 ocasions
Finalista Campagne en dos ocasions: 5è classificat en 2000 i Campió de França en 2001
El seu gos actual, Corsaire du Banc des Hermelles, és Brevet en Recherche Utilitaire, Ring 3, participant en la Copa Espoir du Pistage (13/26) i Guanyador de la Copa de França de Pistage 2012

Què és el Pistage Francès?


El pistage francès és una disciplina que té com objectiu ressaltar les qualitats olfactives del gos. Aquesta disciplina es practica a laire lliure i en camps o àrees de pastoreig, en plena natura. 

Com ho fa el gos per seguir una pista?


El gos segueix una olor determinada, la olor que ha deixada pel traçador (la persona que marca la pista), com qualsevol persona que quan camina, desprèn petites partícules que el gos pot sentir.
El gos ha de seguir fidelment el traçat de la pista, o la prova serà penalitzada. 

Existeixen dos proves en el pistage:


La pista lliure, on el gos es desenvolupa sol, no pot ser ajudat pel guia i ha de ser totalment autònom. 
El treball del gos és seguir una pista (una ruta predefinida) amb certa dificultat, on el gos ha de trobar un o més objectes corresponents al rastre i portar-los al seu propietari, seient al seu davant amb l'objecte a la boca, o marcar l'objecta quan es trobi davant.

La pista "trait de limier", on el gos porta un arnès i va acompanyat del seu guia que el segueix al final d'una corda de 10 metres mentre roman en silenci. En aquesta prova, el gos ha de trobar i senyalar la persona que ha traçat la pista entre un grup de persones seient davant seu i bordant. 

Qualitats:

Del guia: paciència i coneixement, el treball del gos ha de ser progressiu! Tots sabem que els gossos tenen un olfacte excel·lent, però també necessitem iniciativa i motivació. El gos ha de treballar perque li agrada. 

El pistage francès és un joc de gran complicitat entre gos i guia. No obstant, és una disciplina desconeguda que requereix molt de treball. 

El pistage és un esport de cooperació entre guia i gos, un moment de complicitat silenciosa en el fred de la matinada...