dijous, 4 d’octubre del 2012

Seminari Veterinaria para Adiestradores Madrid

El passat cap de setmana 29 i 30 de setembre va tenir lloc a Madrid el seminari "Veterinaria para Adiestradores", impartit per la veterinària especialista en comportament Mariona Monrós, directora del centre d'etologia clínica i educació canina Natural Gos. Els organitzadors Dogstar Educación Canina en Positivo, ens van acollir a Madrid per primera vegada, i des d'aquí agraïm la confiança dipositada en el nostre equip. 

Al seminari van assistir persones provinents de diverses parts de l'estat: de Castella i Lleó, Navarra, Catalunya, València, Andalusia... Hi havia tot tipus d'assistents, des d'ensinistradors professionals, col·laboradors de protectores, auxiliars veterinaris, educadors canins, competidors esportius... i en general, el nivell dels oients va ser alt. Val a dir que els assistents procedien de diverses escoles amb diferents punts de vista sobre l'educació canina, i tot i així va ser possible que s'aprofundís en el temari del seminari i que s'establissin debats interessants i constructius des del respecte i els coneixements. 


La Mariona va aportar els seus coneixements en neurofisiologia per comprendre el comportament dels animals (i, no ho oblidem, també de les persones), va donar a conèixer aquelles patologies que cal tenir en compte a l'hora de realitzar un bon diagnòstic dels problemes de conducta i les bases per establir una col·laboració indispensable entre veterinaris i educadors canins per a la correcta resolució dels problemes del pacient. Vam parlar sobre les diferents teràpies biològiques que existeixen per ajudar-nos a tractar els problemes de conducta i, malgrat que el tema tot i ser interessant, pot esdevindre feixuc, tots els assistents van estar d'allò més atents (fins i tot l'ajudaven unànimement quan s'encallava en alguna paraula tècnica que havia de traduir del català al castellà!).

La dinàmica va ser molt bona, així que el diumenge ens vam poder dedicar a l'apartat de primers auxilis i emergències. Entre tots, vam poder dur a la pràctica la reanimació cardiopulmonar (alguns dels alumnes van sortir amb el braç adolorit "gràcies" a la gran implicació dels seus companys). 

L'acollida del seminari va ser molt bona, i els assistents no només van sortir satisfets i amb ganes de més, sinó sorpresos de que un tema que podria resultar pesat i difícil d'entendre els fos explicat per la Mariona d'una manera que resultava interessant, amena i sobretot, comprensible.

Esperem tornar a Madrid ben aviat per a un pròxim seminari. De moment, tenim previst realitzar aquest seminari el 27-28 d'octubre a Mallorca i el 17 i 18 de Novembre a Canàries. 


Si vols que la Mariona Monrós realitzi algun seminari al teu centre, contacta a info@naturalgos.net.