dijous, 29 de juliol del 2010

Programa "Be a Tree" (sigues un arbre), de Doggone Safe

Com es comenta en l'article d'aquest blog "Revisió de l'epidemiologia dels atacs de gossos a persones i mesures de prevenció per evitar les mossegades", les mossegades de gossos, especialment a nens, són un problema real i greu de la societat. Per aquest motiu, en molts països s'estan duent a terme programes escolars d'educació als nens per ensenyar-lis maneres d'estar més segurs quan estan envoltats de gossos.

Gràcies a l'amabilitat de Joan Orr, president de l'organització DOGGONESAFE (EUA i Canadà) dedicada a la prevenció de mossegades de gossos i al suport de les víctimes, Educació Canina pot presentar traduït a l'espanyol material del programa escolar per la prevenció de mossegades de gos Be a Tree (Programa "sigues un arbre"). Des d'aquí agraeixo a Doggone Safe la seva tasca i la voluntat de difondre un missatge de respecte als gossos com a mitjà per a protegir als nens.


Be a Tree Program (Programa "sigues un arbre")

El Be a Tree Program (Programa "sigues un arbre") és una presentació basada en activitats interactives i divertides que ensenyen als nens com llegir el llenguatge corporal dels gossos i com actuar de manera segura amb el seu gos o amb gossos desconeguts. Doggone Safe recomana que no cal portar cap gos en les aules per realitzar aquest programa. El programa està administrat per la organització sense ànim de lucre Doggone Safe, dedicada a la prevenció de mossegades de gos mitjançant l'educació, i el suport a les víctimes de mossegades.

El programa Be a Tree està disponible a tot Nord Amèrica i arreu del món. Aproximadament 500.000 nens s'han beneficiat de les lliçons apreses en el programa. Els presentadors poden ser educadors canins, educadors humans, cuidadors de mascotes, veterinaris, professors, i altres professionals interessats en la seguretat infantil.

Aquest programa a rebut el suport d'organitzacions veterinàries com:

El missatge principal de la presentació és "Sigues un arbre" si un gos desconegut s'apropa a tu o si qualsevol gos es mostra massa nerviós o et fa sentir incòmode.

En aquest vídeo podreu veure part d'una presentació del programa per Ruth Smiler en una escola.



Material complementari per a penjar a les aules, a casa, etc... i recordar als nens l'actitud correcte que han de mostrar quan es troben amb un gos desconegut o molt nerviós i conceptes bàsics de llenguatge corporal caní que els ajudaran a prevenir situacions de risc de ser mossegats.



Per més informació:

Informació sobre prevenció de mossegades de gos, suport a les víctimes, programes escolars, etc...: www.doggonesafe.com i www.be-a-tree.com

Si esteu interessats en dur a terme activitats com aquestes a escoles, esbarjos, associacions, etc.. podeu contactar amb mi: