dilluns, 21 de juny del 2010

Veterinaris qüestionen els mètodes de "Malas Pulgas"

Us deixo un article publicat a elPeriodico.cat. Ja era hora de que els companys de la facultat es posessin ferms  i denunciesin aquest fenomen televisiu, que tant està perjudicant a gossos i persones que conviuen amb ells.

Diumenge 20 de juny del 2010
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Veterinaris i etòlegs experts han denunciat en un comunicat que programes com El encantador de perros i Malas pulgas, tots dos de la cadena Cuatro, divulguen tècniques «mancades de base científica», que poden comportar «seriosos perills» tant per als animals com per als propietaris, especialment els nens.

El Grup d'Etologia Clínica (Gretca) de l'Associació de Veterinaris Espanyols de Petits Animals (AVEPA) i de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha indicat que els problemes de conducta de les mascotes han de ser tractats basant-se en diagnòstics i no «en visions simplistes de les relacions de dominació-submissió», tal com mostren aquests dos programes.

En la majoria dels casos presentats a Malas pulgas, i sigui quin sigui el problema principal, encara que inicialment no sigui d'agressivitat, es planteja com a diagnòstic, segons els experts, la falta de lideratge de la família respecte al gos, una «visió simplista» que va ser desestimada per la comunitat científica fa molt temps. També afirmen que recomanar l'ús de tècniques basades «en el càstig, l'autoritat o l'agressió» suposa «un augment» del risc d'atac als seus propietaris.
El mes de març passat, el col·lectiu d'experts va enviar a la cadena Cuatro una carta informativa expressant la seva opinió. De la mateixa manera, la privada va declinar aquest mateix divendres fer cap comentari sobre aquest tema.


Per acabar, us deixo una molt bona paròdia que van fer al programa "Sé lo que hicisteis". Realment és una molt bona crítica al programa "Malas Pulgas" i al mètode d'aquests suposats "experts en comportament caní".